21 Şubat 2015 Cumartesi

Sınav Çalışmaları ve Gönül İlişkileri

 
  Birçoğunuz çevrenizden sınav vakti gönlünüze zincir vurmanız konusunda uyarıldınız biliyorum. Peki gönül ilişkileri sınav hayatınızı etkiler mi? Cevap kuşkusuz evet fakat sadece olumsuz anlamda değil.

   Öncelikle herkesin bildiği olumsuz özelliklerden başlarsak kesinlikle aklınızın ona takılı kalması derse odaklanmanızı engelleyecektir. Onu düşünmeden vakit geçirmek kesinlikle kolay değil. Çoğunuz belki hayallere bile dalacaksınız. Üniversiteye gidince aynı şehiri seçeriz şöyle yaparız böyle yaparız filan diye. Bunu başka bir konuda tekrar inceleyeceğiz ama burada asıl sorun düşüncelerinizi ne kadar kontrol edebileceğiniz. Yaşadığınız bir sorunda günlerce kafanız ona takılacaksa eğer bir yer de buna bir nokta koymanız gerekebilir. Fakat bunun kararını önceden vermelisiniz. Nitekim sınava 1-2 ay kala verilen bir karar sizi daha kötü bir duruma sokabilir. Henüz bir ilişkiye başlamamış platonik arkadaşlarımıza ise tavsiyem ya bir an önce unutun ya da gidin konuşun. Eğer red cevabı alırsanız yine unutmanız lazım malesef :)

   Peki birazda iyi tarafından bakalım. Öncelikle sınav vakti olduğu için çoğu arkadaşınızla bir araya gelemeyeceksiniz. Zamanlarınız bir türlü uymayacak. Ama kafa dağıtmak için takılabileceğiniz biri sevgilinz varsa her zaman bir adım uzağınızda. Birlikte kurulan hayallerin çalışmayı kötü etkileyeceğini söylemiştik. Fakat tam tersi bir şekilde iki tarafı da daha çok çalışmaya itebilir.

   Olumsuz özellikleri yüksek bir şekilde eleyip bu iştende en fazla faydalı bir şekilde yırtmanın yolu da var tabi ki. Öncelikle karşınızdaki kişinin son derece anlayışlı olması ve sizi ders konusunda engellememesi lazım. Seçerken dikkatli davranın :). Sınav vakti yaklaştıkça karşılıklı gerilim son derece yüksek olacaktır. Herkese sinirlenecek her şeye kızacaksınız. Böyle bir durumda kendinizi kontrol edebilmeniz lazım ki bu hiçte kolay bir şey olmayacak.

   Ben sınav için hayatınızı ertelemenizi doğru bulmuyorum. Diğer yazılarımdan da bunu anlamışsınızdır. Bu tavsiyeleri size veren kişi de çevresinin tavsiyelerine uymadı ve son seneler rahat durmadı. Fakat bu olaylar benim sınav başarımı etkilemedi. Bu tavsiyelerle sizde sorunsuz bir şekilde bu dönemi atlatabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder