29 Ocak 2015 Perşembe

Son sınıftaki gereksiz dersler ve sınav çalışması

   Çoğu kişi sınavda çıkmayan derslerin gereksiz olduğunu ve bu derslerle vakit kaybedilmemesi gerektiğini düşünür. Kimi dersi hiç dinlemez, kimi dersi kaynatır. Bu düşünce yalnızca size zarar verir. Bu tip dersler sizi aklınızı farklı konularda çalıştırmak ve kültürünüzü arttırmak için konulmuştur.

    En çok şikayet edilen derslerden biri İngilizce. Bu dersi dinlemediniz test çözdünüz ve iyi bir bölüm kazandınız diyelim. Günümüzde çoğu bölüm İngilizce eğitim vermese de sizi bir hazırlık eğitiminden geçirmek ister. 1 yıl boyunca İngilizce çalışmayan biri halihazırda olan bilgilerini de unutarak buraya gelir. Hazırlıkta öğreniriz diyenler genelde hazırlıkta üst üste çakarlar. Bir kısmı okulu bırakır, bir kısmı kurslara kaydolur zar zor toparlar giderler. Hangi bölümde okuduğunuzdan bağımsız olarak İngilizce meslek hayatınızda da illa ki kullanacağınız, hiç yoktan formaliteden bile olsa bilmeniz gereken bir dil. Evet ülkemizde dil eğitimi iyi değil. Fakat yine de olanakları zorlamalısınız. Ne kadar uzun süre İngilizce dinlerseniz o kadar çok kalıcı olaraktır. O yüzden bu dersleri kaynatmak yerine değerlendirmeye bakın. Hatta anlayışlı bir öğretmene sahipseniz sizi daha o son sene de hazırlık sınavlarına yönelik dersler işletmeye çalışın.

   Hadi İngilizce neyse diğer dersler ne olacak dediğinizi duyar gibiyim. Bu dersler zihninizi farklı yerlere yönlendirecek düşünce sisteminizi geliştirecek, beyninizin farklı bölgelerini koordinasyonlu kullanmanızı sağlayacak ya da genel kültür verecek derslerdir. Günlük hayatınızda fizik kimya kullanmayacaksınız belki ama bu dersleri kullanacaksınız. Bir bilgi hiç beklemediğiniz bir yer de karşınıza çıkabilir. Slumdog Millioner filmi biraz abartılmış olsa da yine de size bu dersi vermeyi amaçlayan bir film.

   Okulları sadece matematik. coğrafya olarak görmeyin mümkün olduğunca çok bilgi toplayıp kendinizi geliştirmeye bakın. O derslere herkes zaten çalışıyor. Sizi diğerlerinden farklı kılacak bir adım öne çıkaracak şey bu temel dersler dışında ne kadar bilgiye sahip olduğunuzdur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder