25 Ocak 2015 Pazar

Asus X550JK Kullanıcı İncelemesi


Yaklaşık 3-4 aylık Asus X550JK dizüstü bilgisayar izlenimlerimi sizinle paylaşacağım.
Görüntü olarak başlarsak Asus bizi güzel bir tasarımla başbaşa bırakıyor diyebiliriz. Özellikle bilgisayarın kapağı modern izler taşıyor. Bilgisayarda genel olarak siyah ve gri tonlarını kullanmış. Klavye arkası gri bir arka plan seçilmiş bilgisayar için ki bence tamamen siyah dizüstülerden daha şık bir renk olmuş. Kapakta ve ekranın alt kısmında bulunan Asus logosu yansımalı bir maddeden yapılmış ve modern bir hava katmış. Eş değerlerine göre oldukça ince ve şık bir havası var. Tuşların ve girişlerin yerleri gayet güzel seçilmiş fakat alt bölmede bulunan havalandırma ızgarası bana biraz küçük gibi geldi. Sanırım burada işlevsellik ön planda tutulmuş.
Kasa İlk bakışta aliminyum gibi gözükse de plastik bir yapı. Bilgisayar genel olarak gayet sessiz. Kasanın soğutması ustaca ayarlanmış. Yük altında kol dayama panelinde bir ısınma hissedilmiyor. Yük altında eş değerlerinin aksine fan sesi çok rahatsız edici düzeylere ulaşmıyor. MousePad’in boyutu gayet normal, hassaslığı ise gündelik işler için yeterli. Fakat tıklama durumunda çıkan ses biraz yüksek yine de rahatsız edici olduğunu söylemem. MousePad’i klavye aracılığıyla kapatabiliyoruz ki bence bu önemli bir özellik. Oyunlarda yanlışlıkla dokunmayı engelliyor, fakat kapatmadığınız takdirde de oyun sırasında dokunmanız pek mümkün değil. Klavyeye gelirsek sanırım bilgisayardan en çok şikayetçi olunan durum bu. Maalesef klavye beni de çok rahatsız etti. Tuşlara biraz sert basmanız gerekiyor ki bu akıcı yazmayı biraz engelliyor. Oyunlarda ise herhangi bir rahatsızlık yaratmıyor. Tuşların aralıkları gayet uygun, fn fonksiyonları akıllıca yerleştirilmiş. Ekran olarak 1366x768 çözünürlüğe sahip mat ekran seçilmiş. Çözünürlüğü biraz düşük olsa da günlük kullanım için yeterli. Oyunlarda muhakkak ki fark yaratacaktır fakat yine de sizi yarı yolda bırakacak bir ekran değil. Mat ekrana sahip olması göz korkutsa da parlaklık konusunda bir sıkıntısı yok, ışığı yansıtmaması ise büyük bir avantaj. Fakat bilgisayar geldiğinde ufak birkaç ekran ayarı yapmanız ekrandan tam performans almanız için şart. DVD-RW’nin kapatılması biraz zor fakat alışınca herhangi bir sorun oluşturmuyor. DVD-RW bu bilgisayarın sessizliğini bozan birparça olarak karşımıza çıkıyor. Kullanıldığı zaman ciddi anlamda yüksek bir ses çıkarıyor ki bu genel olarak DVD-RW’larda olan bir sorun. Bilgisayarın bence bir eksiğide aynı anda mikrofon ve kulaklık bağlayamıyor olmanız. Fakat bilgisayarın dahili mikrofonu gayet net bir ses sağlıyor. Bilgisayarın hoparlörleri yüzeyden gözükecek bir yere yerleştirilmemiş fakat ses kaliteli gayet güzel.
i5 4200H işlemciye sahip bilgisayar güncel oyunlar için gayet yeterli bir işlem gücü sunuyor. Bilgisayarı alırken kafama takılan i7-i5 seçimi konusunda i5 seçerek f/p açısından doğru bir tercih yaptığımı düşünüyorum. Intel HD Graphic 4600 ekran bağdaştırıcı günlük işler için gayet güçlü bir donanım olmuş. Yüksek performans için GTX850M ekran kartıyla güçlendirilmiş görüntü birimi bir çok oyunda Ultra-High özelliklere ulaşıyor. Ram olarak 4GB olan versiyonunu kullanıyorum Crysis gibi yüksek sistem özellikleri isteyen bazı oyunlarda mikro donmalara neden olsa da oyun deneyiminizi bozacak bir sorun oluşturmuyor. Aynı zamanda RAM ekleme imkanı sağlayan kasa yapısı sayesinde yükseltilmesi oldukça kolay.
Aldığım günden beri bir çok oyunu oynadım. Bilgisayarım beni hiç birinde yarı yolda bırakmadı. Günlük kullanımda gayet hızlı. Bilgisayar bize Free-DOS yani işletim sistemi olmadan geliyor. Win 8.1 ile çok akıcı bir kullanıma sahip. Bilgisayar Bekleme Durumu’ndan tam çalışır duruma 2 saniyede geliyor. Açılış hızı ise gayet tatmin edici.
Genel olarak yorumlarsak alanı yarı yolda bırakmayacak bir donanıma, güzel bir tasarıma sahip. Klavyesinden biraz not kırmak gerekli. Bir f/p ürünü olanbu bilgisayarı sizlere tavsiye edebilirim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder