11 Ekim 2014 Cumartesi

Yarış Taktiği

  Sınavların yarış olduğunu hepimiz çoğu kez söylüyoruz. Peki gerçek yarışları hiç izlediniz mi? Rakiplerin hepsi aynı şekilde çalışıyor. Ama yine de bazıları daha başarılı oluyor. Bunun nedeni iyi bir strateji oluşturmalarıdır. Nerede koşacaklarını, nerede dinleneceklerini çıkışlarını bile yüzlerce kez tekrar ediyorlar. İşte bir yarış olan bu sınavda da bazı taktikler belirlemeniz gerekiyor. Ben bu yazı da sizi gerçek bir yarışta öne geçirecek bir fark oluşturacak bir şeyden bahsedeceğim.

   Öncelikle yüzlerce soru çözmek sizi bu yarışa hazırlayacaktır evet ama rakipleriniz hepsi bunu yapıyor zaten. Peki sizi öne çıkaracak şey ne olacak? Bunun bir yarış olduğunu düşünürsek tabii ki hız. Unutmayın bu sınavda olan kaç doğru soru çözdüğünüz değil. Kısa bir zaman içinde ne kadar doğru soru çözebildiğinizdir. Sınavdaki bütün soruları doğru cevaplayacak kapasitede olabilirsiniz ama bunu sınav süresinde yapamadıkça bir anlamı olmayacaktır.

   Siz bu sınavı zamanında bitirebilen bir insan duydunuz mu? Ben duymadım ve duyacağımı da sanmıyorum. Sınavın verdiği gerginlik ve ÖSYM'nin hazırladığı özgün sorular zihnimi bu kulvara çektiğinde benim tek avantajım hızlı olmamdı. Fakat yine de sınavda yavaş kaldım. Denemeleri normal süre içerisinde 2-3 kez çözen biri olarak sınavı ucu ucuna ancak yetiştirebildim. İşte size de bu hızı kazandırarak rakiplerinizden ayrılmanız için tüyolar vereceğim.

   Hızın felaket getirdiği bir gerçek. Ne kadar hızlı giderseniz o kadar çok toslarsınız. Fakat yarışçılar nasıl bu iş için kendilerini eğitip hem hızlı hem de kazasız devam ediyorlarsa sizinde aynısını yapmanız lazım. Öncelikle hıza alışmalısınız. Denemeler sizin için güzel bir fırsat hazırlayacak. Mümkün olduğunca çok deneme çözün fakat bu denemeleri sallanarak değil son derece hızlı şekilde bitirmeye çalışın. İlk denemenizi yarım saat erken bitirin daha sonra bu süreyi iyice yukarı çekin ve sınavı üçte biri süresinde bitirecek hale gelin. İlk başlarda sonuçlarınız sizde büyük hüsran yaratacaktır. Çünkü hızlanmaya odaklandığınız için düşürmek için hazırlanan bütün sorularda düşeceksiniz. Fakat bu çalışmanın faydası tam olarak bu noktada olacak. Düştüğünüz noktaları görüp bir daha ki sınavda bu noktalara odaklanın. Gittikçe hem hızınız artacak hemde doğru sayınız inanılmaz derecede artacaktır.

    Bu basit ama önemli taktiğin size sınavda katacağı avantajı sınava girdiğinizde daha iyi bir şekilde anlayacaksınız.
  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder